Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norrbotten och Västerbotten   Click to listen highlighted text! Välkommen till Epilepsiföreningarna Region Norrbotten och Västerbotten
Hoppa till innehåll

Skolstart – Här är de nya lagarna som gäller i skola

Elever med mer omfattande behov av särskilt stöd ska få mer likvärdigt stöd

Barn och elever med ett omfattande behov av särskilt stöd som får sin utbildning i en fristående skola har rätt till ett så kallat tilläggsbelopp, en extra summa pengar utöver det grundbelopp som kommunen betalar ut till skolan.

Nu förtydligas vilka stödåtgärder som ger rätt till tilläggsbelopp. Det kan bland annat handla om anpassning av lokaler och en helt anpassad lärmiljö som har utformats för särskilt små elevgrupper, hög lärartäthet och specialpedagogisk kompetens.

Barn och elever med exempelvis långvarig skolfrånvaro och elever med omfattande behov av en anpassad lärmiljö ska få det stöd de behöver. Det gäller bland annat elever med funktionsnedsättningar, exempelvis neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Här kan du läsa mer https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/08/skolstart–har-ar-de-nya-lagarna-som-galler-for-skolan/?fbclid=IwY2xjawEsPn5leHRuA2FlbQIxMQABHe4p37c5VybyQaJYDrrnjwiTcr2dgE6uc54ds6BaWIXW6BLl5SdpjWvgYw_aem_RCNxVt-QFMSkQiDOPqwmQw

Källa: Regeringskansliet
Källa: Svenska Epilepsiförbundet

Translate »

För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt. 

Click to listen highlighted text!